Nyansat Onboarding Målinger
Måling og forbedring af din medarbejder Onboarding Oplevelse
Det er ingen hemmelighed, at vi lever i et datadrevet samfund. Statistisk forskning og anvendelse har revolutioneret måden, hvorpå forretninger bliver udført og evalueret. Derfor er det ikke overraskende, at statistiske data, såsom medarbejder onboarding-målinger, kan udvindes og bruges til strategisk beslutningstagning. Dette er især relevant, når det drejer sig om en kompleks proces som medarbejder onboarding.
Denne artikel vil diskutere, hvordan nye medarbejder onboarding målinger kan give organisationer og HR-fagfolk indsigt, der er gavnlig for kontinuerligt at forbedre onboarding processen. Ved at anvende onboarding målinger kan man bidrage til bedre talentfastholdelse og medarbejderengagement.
Medarbejdere Onboarding Metriker
Medarbejder onboarding initiativer bør styrke de nye medarbejderes beslutning om at slutte sig til virksomheden og sikre, at de ikke får følelser af “køberens anger” efter at have accepteret jobtilbuddet.
—Paul Jelinek, The impact of good and bad employee onboarding experiences.
Onboarding betyder noget. Det gør Onboarding Målinger også.
Onboarding fasen i en medarbejders livscyklus er en af de mest kritiske faser for medarbejdere. Det handler om mere end bare et enkelt orienteringsarrangement. Onboarding processen sikrer, at man gennemgår en række begivenheder og procedurer, der vil give kendskab til organisationen, dens mission og formål. Derudover sikrer den deres integration i teamet og forståelse af deres job og opgaver.
Derfor er det indlysende, at onboarding bør optimeres for at styrke dine medarbejdere. De ønsker at opnå den bedst mulige præstation i deres nye rolle. Derfor skal onboarding give dem al den viden, færdigheder og selvtillid, der skal til for at brillere i deres nye stilling.
Desuden, på grund af dens betydning, kræver onboarding måling for at indsamle data og beviser, der er beregnet til at forbedre medarbejdernes onboarding oplevelser løbende. Det er her, HR-målingerne for onboarding kommer ind i billedet.
Noget så vigtigt for medarbejderens livscyklus som onboarding af nye medarbejdere kræver undersøgelse og måling (ved hjælp af KPI’er for onboarding processen). Derfor er måling af onboarding processen og aktiviteter en effektiv måde at udforske onboarding programmets styrker og svagheder på. Derudover vil succesmålene for onboarding afsløre graden af effektivitet i deres proces.
Medarbejdere Onboarding Metriker
Brugen af KPI’er for onboarding processen vil hjælpe de vigtigste interessenter involveret i talentanskaffelse og talentfastholdelse med at træffe strategiske beslutninger og tilpasse eksisterende processer.
Must-have Funktioner for Effektive Medarbejder Onboarding KPI’er
Onboarding KPI’er (Key Performance Indicators) er nyttige redskaber til at kvantitativt måle præstationen over tid for et specifikt mål. Faktisk giver KPI’er specifikke mål og milepæle for at vurdere fremskridtet og skabe indsigt i processen.
Brugen af KPI’er for onboarding-processen vil hjælpe de stakeholders, der er involveret i rekruttering og fastholdelse af talent, med at træffe strategiske beslutninger og justere eksisterende processer, når der genereres ny data.
En god og effektiv onboarding KPI vil:
- Sætte et specifikt og klart mål.
- Fastlægge et mål, der er realistisk opnåeligt og relevant for organisationen.
- Være baseret på en klar tidsplan.
- Være i stand til at måle rejsen og fremskridtet hen imod det endelige mål.
- Give tydelig information om fremskridtene i forhold til at nå målet.
- Spor og måle faktorer som præstation, rettidighed, effektivitet og kvalitet
Mest anvendte KPI’er inden for Human Resources
Der er ingen magisk formel, der kan fortælle dig, hvor succesfuld og effektiv din onboarding proces for nye medarbejdere er. Der er dog talrige KPI’er for medarbejder-onboarding, der vil give dig værdifuld information.
Vi kan skelne mellem tre kategorier af HR-metriker, og vi vil inkludere eksempler på hver af dem.
Rekrutteringsmetrikker
- Antal medarbejdere,
- Omkostninger pr. ny ansat (herunder omkostninger til onboarding af en ny medarbejder og omkostninger til træning af en ny medarbejder),
- Accepteringsprocent for tilbud,
- Turnover rate i nyansatte.
Relateret til monetær værdi og indtægter
- Indtægter pr. medarbejder,
- HR-til-medarbejder-forhold,
- Overarbejdstimer,
- Tidspunkt og fraværsprocenter.
Præstationsmetrikker
- Fastholdelsesprocent pr. leder,
- Statistik om årsager til afgang,
- Medarbejdertilfredshed
- Turnover rate.
5 nøgle-KPI’er for onboarding
Vi har udvalgt fem specifikke KPI’er til onboarding processen. Vi vil diskutere dem en efter en i den følgende sektion.
1. Tilfredshed blandt nye ansatte
Tilfredshed blandt nye ansatte kan opnås gennem medarbejderinterviews og onboarding undersøgelser. Disse er faktisk vigtige dele af en medarbejderoplevelsesplan.
2. Gennemførelsesprocent for træning
Uanset indholdet udgør træning en vigtig del af onboarding af nye medarbejdere. Det kan være at lære om virksomhedens politik eller opnå bløde og hårde færdigheder, der er nødvendige for at udfylde ens rolle. Træning er derfor afgørende for alle nye medarbejdere.
3. Fastholdelsesprocent for nye ansatte
Fastholdelsesprocenten for nye ansatte måler, hvor mange nyansatte medarbejdere der beslutter at blive i organisationen i en defineret periode. Der er derfor en fast formel til beregning af fastholdelsesprocenten for nye ansatte i din organisation. De variabler, du har brug for at beregne din fastholdelsesprocent for medarbejdere er: det samlede antal nyansættelser og det samlede antal tilbageværende medarbejdere.
For at få din fastholdelsesprocent dividerer du antallet af medarbejdere, der forbliver i virksomheden i hele tidsperioden, med antallet af medarbejdere der startede på dag ét. Derefter ganger du det tal med 100.
4. Tid til produktivitetsrate
Tid til produktivitetsraten måler tidsintervallet fra din første arbejdsdag, indtil du når den forventede produktive output.
For alle jobroller er der en forventet tid til produktivitetsrate. Selvfølgelig vil rollen og niveauet af erfaring være afgørende. Så for en meget kompleks rolle kan der være en længere tid til produktivitetsrate. Det samme kan gælde for nyuddannede stillinger.
Derfor kan tid til produktivitetsraten være en solid indikator for din onboarding præstation.
5. Engagement Rate
Medarbejderengagement kan defineres som ens grad af følelsesmæssig involvering og engagement i sin arbejdsorganisation, dens mission og mål.
Grad af medarbejderengagement er en stærk indikation af sundheden i forholdet mellem medarbejder og arbejdsgiver samt medarbejderens drive til at innovere og forblive produktiv. Faktisk er engagement knyttet til en proaktiv tilgang til ens arbejde og er den drivende kraft bag ens medarbejderpræstation.
Et godt onboarding program bør give dine medarbejdere flere sociale fordele, som vil afspejle sig i deres engagementrate.
Medarbejdere Onboarding Metriker
Engagement kan ske naturligt. Men hvorfor spilde værdifuld tid, når der er metoder til rådighed, der kan fremme engagementet allerede fra underskrivelsen af ens nye ansættelseskontrakt?
—”How to Get Engaged Before Day 1 on the Job” E-bog 2022.
Nye medarbejder onboarding-metriker: Konklusioner
Onboarding kan enten blive en ny medarbejders kilde til stolthed over, hvordan og hvad der er blevet gjort godt. Eller det kan blive kilden til kritik, når onboarding går galt. Derfor kan metrikkerne for onboarding processen hjælpe dig med at se, hvad der rent faktisk fungerer i din onboarding proces, og hvad der ikke fungerer godt.
Med det rette onboarding softwareværktøj kan du optimere dine nye medarbejderes onboarding oplevelser. Introdus, et software til medarbejder-onboarding, tilbyder en komplet pakke til styring af dine pre og onboarding processer. Ud over pre og onboarding moduler, personligt tilpasset indhold, et framework til et mentorprogram, introduktioner til teamet og virksomhedsledere, giver Introdus mulighed for implementering af kvantitative værktøjer, der leverer præstationsmetrikker.
Onboarding metriker vil give indblik i succesen af din onboarding proces og et helhedsbillede af, hvad der virkelig fungerer, og hvad der kunne være forbedringer.
Vores HR blog indeholder et stort udvalg af artikler om onboarding. Mange af dem har downloadbare værktøjer. Vi anbefaler dig stærkt at tjekke vores eksempel på en onboarding-plan for nye medarbejdere og vores onboarding plan for 30, 60 og 90 dage.
Tag det første skridt mod en succesfuld onboarding med en nem at bruge og sjov online platform.